Visszaváltási díj – Termékdíj – EPR szabályai

Január 1-től Magyarországon is elindul a kötelező visszaváltási rendszer!

Megjelent a visszaváltási díj megállapításának és alkalmazásának, valamint a visszaváltási díjas termék forgalmazásának részletes szabályairól szóló 450/2023. (X. 4.) Korm. rendelet, amely – egyes rendelkezések kivételével – 2023. november 1-én lép hatályba.

A jogszabály a belföldön forgalomba hozott kötelezően visszaváltási díjas, valamint önkéntesen visszaváltási díjas termékekre és e termékekkel kapcsolatos tevékenységekre vonatkozik.

Kik a kötelezettek? Kapható mentesség? Hova kell csatlakozni? Mik a gyártók, forgalmazók és a koncessziós társaság feladatai? Milyen kapcsolatban van a visszaváltási díj az EPR-rel és a termékdíjjal?

2023. november 09.
9:30-12:00
(Regisztráció: 9:00 - 9:25)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

 • Kit érintenek a szabályok?
 • Milyen termékekre vonatkoznak a termékdíj, EPR és visszaváltási rendelkezések?
 • Forgalmazó és forgalmazás meghatározásai
 • A kötelező és az önkéntes visszaváltási díjas termékek köre
 • Csekély mennyiségű kibocsátó
 • A visszaváltási díj
 • A gyártó és a forgalmazó feladatai
 • A kötelezett, gyártó adminisztrációja
 • Nyilvántartásba vétel és a nyilvántartás vezetési kötelezettség
 • Nem újrahasználható és újrahasználható visszaváltási díjban érintett termék
 • A kötelező visszaváltási díjban érintett termék jelölése
 • Díjkódok
 • Egyéb szabályok
 • Vvd és EPR szabályozás kapcsolatai
 • Nem kell EPR díjat fizetni a gyártónak, ha a Vvd szabályai szerint teljesíti a kötelezettségét
 • CsK, KT és KF kódok
 • Vvd gyártói regisztráció 2023. november 15-ig
 • Konzultáció

Részvételi díj

24.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYES RÉSZVÉTELI DÍJ

19.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése november 7-ig beérkezik hozzánk.

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza a kiadvány anyagát elektronikus formában.

Online előadáshoz való csatlakozás technikai feltételei:

Az online élő előadás (webinárium) Microsoft Teams alkalmazáson keresztül kerül közvetítésre. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes)  A Microsoft Teams használatával kapcsolatos tájékoztatónkat itt találja>>

A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert az előadás a szoftver online verziójában is követhető.
Az előadáshoz bármilyen eszköz segítségével csatlakozhatnak, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott asztali számítógép vagy laptop használata. Az élő előadáshoz való teljes becsatlakozáshoz mikrofon és webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

Hálózati követelmény: Minimálisan 15 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.


Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség! Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020