A Nébih megkezdte a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést

Elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés: július 1. és augusztus 31. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek szakemberei elsősorban a nyári rendezvényekhez és az idegenforgalmi szempontból frekventált helyekhez kötődő élelmiszer-forgalmazást, vendéglátást ellenőrzik - közölte a Nébih.

A Nébih által koordinált ellenőrzések célterületei a szezonálisan üzemelő, illetve idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken, strandokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítmények, a nagy tömegeket megmozgató rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon értékesített élelmiszerek, az ifjúsági és gyermek táborok étkeztetése, a fagylalt előállítás és forgalmazás, valamint az utcai vendéglátás, a büfékocsik és mozgó vendéglátók.

Fokozott figyelem irányul a fűszerezett, pácolt előkészített húsok és grilltermékek, a fagylaltok, a szezonális zöldség- és gyümölcs valamint a brazil és lengyel eredetű baromfihús termékek ellenőrzésére.

A nyári időjárási viszonyok miatt kiemelt a hűtési lánc fenntartásának ellenőrzése.

A zöldség-gyümölcs minőségellenőrzés során fokozott figyelemmel vizsgálja a hatóság a termékek származását, eredetét, illetve nyomon követhetőségét. A hatósági szakemberek által vett mintákat minden esetben a Nébih laboratóriumaiban vizsgálják - írták.

Elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés: július 1. és augusztus 31. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek szakemberei elsősorban a nyári rendezvényekhez és az idegenforgalmi szempontból frekventált helyekhez kötődő élelmiszer-forgalmazást, vendéglátást ellenőrzik – közölte a Nébih.

A Nébih által koordinált ellenőrzések célterületei a szezonálisan üzemelő, illetve idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken, strandokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítmények, a nagy tömegeket megmozgató rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon értékesített élelmiszerek, az ifjúsági és gyermek táborok étkeztetése, a fagylalt előállítás és forgalmazás, valamint az utcai vendéglátás, a büfékocsik és mozgó vendéglátók.

Fokozott figyelem irányul a fűszerezett, pácolt előkészített húsok és grilltermékek, a fagylaltok, a szezonális zöldség- és gyümölcs valamint a brazil és lengyel eredetű baromfihús termékek ellenőrzésére.

A nyári időjárási viszonyok miatt kiemelt a hűtési lánc fenntartásának ellenőrzése.

A zöldség-gyümölcs minőségellenőrzés során fokozott figyelemmel vizsgálja a hatóság a termékek származását, eredetét, illetve nyomon követhetőségét. A hatósági szakemberek által vett mintákat minden esetben a Nébih laboratóriumaiban vizsgálják – írták.


Széchenyi 2020