Nav: június végéig lehet rendezni az adótartozást a megbízható besoroláshoz

A cégjegyzékbe bejegyzett adózók és az áfa-regisztrált adóalanyok besorolása a június 30-i állapot alapján történik, ekkor a vállalkozások a kockázatos vagy a megbízható kategóriákba kerülnek. Az egyikbe sem sorolhatókra az általános eljárási szabályok vonatkoznak.

Június végéig lehet rendezni az esetleges adótartozást ahhoz, hogy egyéb feltételek teljesülése mellett megbízható besorolást kapjon az adózó a második negyedéves minősítési időszakra – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden A tájékoztatás szerint a cégjegyzékbe bejegyzett adózók és az áfa-regisztrált adóalanyok besorolása a június 30-i állapot alapján történik, ekkor a vállalkozások a kockázatos vagy a megbízható kategóriákba kerülnek.

Az egyikbe sem sorolhatókra az általános eljárási szabályok vonatkoznak.

A megbízható minősítés egyik feltétele, hogy a vállalkozás adótartozása a negyedév végén ne haladja meg az 500 ezer forintot. Az esetleges tartozást érdemes a hónap vége előtt rendezni, hiszen ez az adózói minősítés számtalan előnnyel jár – hívta fel a figyelmet a hivatal.

Az első minősítés eredményéről küldött elektronikus levelet az ügyfélkapun keresztül nézhetik meg a vállalkozások – áll a közleményben.


Széchenyi 2020