Hogyan ismerheti meg az adózó adófolyószámla-egyenlegét?

Adófolyószámla – Gyakori, hogy az adózó tudni szeretné, hogy van-e a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál nyilvántartott köztartozása.

Erről egyszerűen meggyőződhet:1.) Az adózó a NAV adófolyószámla-nyilvántartási rendszeréből – ügyfélkapus regisztráció birtokában – a központi rendszeren keresztül lekérdezheti az adófolyószámlája egyenlegét. Ezt az ügyfélkapus regisztrációja során megadott felhasználónevével és jelszava segítségével a Kormányzati Portál (www.magyarorszag.hu) eBEV szolgáltatásával teheti meg: szolgáltatások menüpont/ folyószámla-kivonat/ új lekérdezés/ lekérdezés indítása/ elkészült eredmények.

Az ügyfélkapus regisztrációra lehetőség van a NAV Fejér Megyei Adó-és Vámigazgatóság bármely ügyfélszolgálatán, az ország bármely okmányirodájában, a kormányhivatalok kormányablakainál.2.) Egyedi tájékoztatás kérhető telefonon is a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerének 06-40/20-21-22-es számán. A telefonos ügyintéző rendszert kizárólag egyedi ügyfél-azonosító számmal (PIN-kód) lehet használni, mely a www.nav.gov.hu oldalról letölthető TEL jelű nyomtatványunkon igényelhető.3.)

Amennyiben az adózó ügyfélkapus regisztrációval és egyedi ügyfél-azonosító számmal (PIN-kóddal) sem rendelkezik, úgy folyószámla-kivonatot igényelhet személyesen bármely ügyfélszolgálatunkon.4.) Az adófolyószámla egyenlegről tájékoztatás kérhető a NAV illetékes igazgatóságának címzett, aláírással ellátott postai levélben is.


Széchenyi 2020