MFB: megkezdődött a nulla százalékos kamatú uniós hitel folyósítása

Szeptember elejétől megkezdődött az első, 0 százalékos kamat mellett elérhető uniós hitel folyósítása, már több mint 18 milliárd forint összegű hitelkérelmet rögzítettek – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kedden.

A Mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése elnevezésű hitelprogramban meghirdetett 44 milliárd forintot elsősorban beruházásokra, termelőeszközök és forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni. Az uniós hitel akár 15 éves futamidővel, egyszerűsített bírálati eljárással is igénybe vehető minimum 1 millió, legfeljebb 600 millió forint összegben, legalább 10 százalékos saját forrás mellett.

A hitelhez akár egyéves rendelkezésre tartást, a tőketörlesztésnél egyéves türelmi időt is ad az MFB.A közlemény szerint az első 0 százalékos uniós hitel iránt fokozott az érdeklődés a Takarékbank, a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank és az FHB kijelölt fiókjaiban. Az elsőként folyósított hitelt gépvásárlásra igényelték.

A közlemény kitér arra is, hogy folyamatosan bővül az MFB Pontok hálózata, szeptember elejétől már 289, pár hónapon belül mind a 442 MFB Pont az érdeklődők rendelkezésére áll majd.


Széchenyi 2020