Változások a KATÁ-ban 2021

A kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adózást az utóbbi években egyre több vállalkozás választotta, mert az lényegesen kevesebb adminisztrációs kötelezettséggel és alacsonyabb adóteherrel járt számukra. 2021. január 1-jétől a kata szabályrendszerében lényeges változások következtek be, mely módosítások egyrészt az adóterhek növekedését eredményezik, másrészt újabb, elsősorban az adatszolgáltatási kötelezettségek terén jelentkező többletterhet jelentenek a kata-alanyokra nézve.

Az előadás célja e változások áttekintése, különös tekintettel a kisadózók bejelentési szabályainak módosulására, valamint az új típusú 40 százalékos mértékű adóra. Ismertetésre kerülnek azok a szabályok is, amelyeket azoknak a katás egyéni vállalkozóknak kell figyelembe venniük, akik az idei változások miatt a kata adózásról a személyi jövedelemadóra történő áttérés mellett döntenek.

2021. február 18.
10:00 - 12:00
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

* Változások a katában 2021-ben
* A kisadózói bejelentés szabályainak módosulása
* A tételes adó alóli mentességre és a kata alanyiság megszűnésére vonatkozó szabályok változásai
* Az új típusú 40 százalékos mértékű adó szabályai (esetkörök, adófizetési kötelezettség, bevallás, mentesség, gyakorlati példák)
* Az adatszolgáltatási szabályok módosulása
* Tájékoztatási kötelezettség
* Egyéb változások
* Áttérési szabályok az egyéni vállalkozók esetében (katából a személyi jövedelemadó hatálya alá)
* Szakmai konzultáció

Részvételi díj

16.990 Ft/fő + ÁFA

 

KEDVEZMÉNYEK

9.990 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

10.990 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  február 15-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Jelentkezési és részvételi feltételek

Az ár tartalmazza: online képzés esetén a kiadvány anyagát elektronikus formában

 

Online képzéshez való csatlakozás technikai feltételei:

Az online élő képzés (webinárium) Microsoft Teams alkalmazáson keresztül kerül közvetítésre. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes)

A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert a képzés a szoftver online verziójában is követhető, de abban a verzióban egyes funkciók korlátozva vannak. A képzés bármilyen eszközön követhető, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott az asztali számítógépen vagy a laptopon történő csatlakozás. Az élő képzéshez való teljes becsatlakozáshoz mikrofon szükséges, a webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

Hálózati követelmény: Minimálisan 15 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020