Turisztikai célú pályázat jelent meg

Megjelent a Turisztikai frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése című, 21,4 milliárd forint értékű felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) – közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden.

A felhívás célja a turisztikai kiemelt térségek fejlesztése, a hiánypótló beruházások megvalósítása, valamint a párhuzamos fejlesztési elképzelések kiszűrése.

Az államtitkár szerint a tervezett fejlesztéseknek köszönhetően növekszik a látogatószám, megvalósul a hálózatosodás, integrált termék- és szolgáltatásfejlesztés jöhet létre, így a teljes turisztikai térség fejlődése biztosítható lesz. Az elmúlt években a turizmus a magyar gazdaság húzóágazata lett, a közvetlenül ehhez kapcsolódó iparágakkal együtt 350 000 munkavállalót és közel 45 ezer egyéni kis- és középvállalkozót foglalkoztat. 2010 óta rekordéveket zár az ágazat, ezért a kormány arra törekszik, hogy nagyobb hozzáadott értékű szolgáltatásokkal magasabb bevételt hozzon ki a meglévő kiváló adottságokból a jövőbeni koncentrált, koordinált fejlesztésekkel és támogatásokkal.


Széchenyi 2020