Újra megnyílt az innovációs alapból finanszírozott pályázat a budapesti és a Pest megyei vállalkozásoknak

Ismét pályázhatnak a budapesti és Pest megyei vállalkozások az innovációs alapból finanszírozott, jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztésére – közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pénteken.

A tájékoztatás szerint a pályázat első értékelési fordulójában február 15-ig 285 pályázat érkezett be mintegy 67,5 milliárd forint finanszírozási igénnyel, ezért a pályázatok beadását az NKFI Hivatal az értékelés idejére felfüggesztette. Az első forduló támogatói döntései alapján 88 projekt nyert összesen több mint 19 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást, amelynek több mint 80 százaléka mikro-, kis- és középvállalkozásoknak jutott.

A hivatal közleményében hangsúlyozta, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott pályázati konstrukcióban rendelkezésre álló 30 milliárd forintból az első forduló után fennmaradó 11 milliárd forint keretösszegre ismét lehet pályázni 2017. július 15-ig.

Az innovációs alapból finanszírozott pályázat a tudásintenzív, innovatív vállalkozásokat ösztönzi, a konstrukció keretében közép-magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok nyerhetnek el 80 millió és 500 millió forint közötti forrást a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában meghatározott ágazati prioritások valamelyikéhez illeszkedve az önállóan vagy konzorciumi együttműködésben végzett kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységük finanszírozására.


Széchenyi 2020