Könnyítették 36 vidékfejlesztési pályázat feltételeit

A gazdák vidékfejlesztési beruházásainak eredményes megvalósítása érdekében a Miniszterelnökség 36 vidékfejlesztési pályázat módosításra kerített sort.

A Miniszterelnökség pénteki közleménye szerint a vidékfejlesztési pályázat és beruházási pályázatoknál változtak az Építési Normagyűjtemény alkalmazásával kapcsolatos szabályok. Az érintett felhívásoknál pedig törölték azt a szabályt, miszerint a támogatói okirat kézbesítését követő naptól számított 6 hónapon belül a kedvezményezett köteles elszámolni a megítélt támogatási összeg legalább 10 százalékával.

A Miniszterelnökség december elején megjelentetett egy tájékoztatót is, amelyből kiderül, hogy a nyertes pályázók a fejlesztéseik során felmerülő kérdésekben hogyan járhatnak el a gyakorlatban. A tájékoztató és a módosított pályázati felhívások a www.szechenyi2020.hu oldalon mindenki számára elérhetőek.

A Miniszterelnökség felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a beruházások sikeres megvalósulása érdekében részletesen tájékozódjanak a pályázati követelményekről.


Széchenyi 2020